Cantonees BBQ Varkensvlees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2021
  • Cantonees BBQ Varkensvlees

    Cantonees BBQ Varkensvlees

    Cantonees BBQ Varkensvlees

Makkelijk te bereiden in de oven of op de BBQ . Wel het vlees minstens 5 uur marineren, beste is een ganse nacht ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg Varkensschouderbiefstuk

Marinade Ingrediënten :

Amoy Hoi Sin Saus - 65g
Amoy zwarte bonen en knoflooksaus - 10g
Suiker - 115g
Zout - 10g
Water - 20ml
Kruiden Ingrediënten

Matige hoeveelheid honing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de varkensschouderbiefstuk in reepjes. Was en dep droog.

-Marineer het varkensvlees minstens 5 uur met de marinade ingrediënten

Bereiding in de oven :
- Verwarm de oven voor op 1700 C.
- Schuif het varkensvlees in de oven en bak het 30 minuten.
-Haal het varkensvlees eruit en smeer de honing gelijkmatig op het varkensvlees en bak nog 10 minuten.
-Herhaal het borstelen van honing op het varkensvlees en bak nog eens 10 minuten. Haal uit de oven om een beetje af te koelen. Klaar om te serveren.

Op de BBQ is dit de werkwijze :
-Leg het vlees op een BBQ, 8 minuten per kant. Bestrijk het varkensvlees gelijkmatig met honing en zet het 2-3 minuten terug op de barbecue. Als het een beetje is afgekoeld, is het klaar om te serveren.

Bron

Asia Market

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten