Kimchi gebakken rijst

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kimchi gebakken rijst

    Kimchi gebakken rijst

    Kimchi gebakken rijst

  • Kimchi gebakken rijst

    Kimchi gebakken rijst

    Kimchi gebakken rijst

  • Kimchi gebakken rijst

    Kimchi gebakken rijst

    Kimchi gebakken rijst

Op zoek naar een eenvoudig, Pittig en lekker diner? Kimchi-gebakken rijst maakt veel gebruik van ingrediënten uit de voorraadkast en zit boordevol smaak dankzij een pittige kick van kimchi en gochujang.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ei, losgeklopt, plus 2-3 gebakken eieren, om te serveren (optioneel)
1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 knakworsten (optioneel), in plakjes
100 g kimchi, grof gehakt
handvol diepvrieserwten
250–300g gekookte en gekoelde Koreaanse, jasmijn- of basmatirijst
1 el plantaardige olie
2½ tl geroosterde sesamolie
1 tl sesamzaadjes, om te garneren
1 lente-ui, fijngesneden, om te garneren

Voor de pikante saus :
1 el gochujang (Koreaanse gefermenteerde chilipasta)
1 el kimchi beitsvloeistof
½ el tomatenketchup
1 el lichte sojasaus
¼ tl suiker
1 tl sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Bereid al je ingrediënten voor en leg ze dicht bij de kookplaat. Dit recept is snel klaar en het helpt echt om alles bij de hand te hebben.
-Om de saus te maken, meng je alle ingrediënten samen in een kleine kom.
-Verhit de plantaardige olie in een wok op hoog vuur en giet, zodra hij gloeiend heet is, het losgeklopte ei erbij en draai rond in de wok.
-Roerbak 1-2 minuten tot ze krokant maar niet verbrand zijn en leg ze dan opzij.
-Voeg de knoflook en gember toe, roerbak 30 seconden en voeg dan de frankfurter toe.
- Roer de kimchi, erwten en rijst erdoor en roerbak ze elk 30 seconden voordat je de volgende toevoegt.
-Scheid de rijst goed door met een spatel in eventuele klonten te drukken en kook nog 3-4 minuten door voordat je de saus gelijkmatig over de rijst giet.
-Roerbak nog 1-2 minuten - zodra de rijst alle vloeistof heeft opgenomen, is hij klaar om geserveerd te worden.
-Roer de sesamolie erdoor, bestrooi met de sesamzaadjes en lente-uitjes en serveer.
-Bestrooi de rijst desgewenst met een gebakken ei.
- Als je het ei in de wok bakt, bak het ei dan met de zonnige kant naar boven met een krokante bodem voor wat extra textuur.

Bron

BBC Cook

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten