Japanese zalmspiesjes

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Japanese zalmspiesjes

    Japanese zalmspiesjes

    Japanese zalmspiesjes

Zalmkebabs in een plakkerig sojaglazuur zijn geweldig voor barbecues en vormen een welkome afwisseling van de gebruikelijke worsten en hamburgers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het glazuur :
100ml sojasaus
100g basterdsuiker
40ml mirin
30ml sake
6 lente-uitjes, fijngesnipperd
2,5 cm verse gemberwortel, geschild, julienne gesneden

4 x 150g zalmfilets, in blokjes gesneden
vers gekookte rijst, voor erbij
handvol geschaafde amandelen, geroosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satéstokjes ( houten wel eerst in water leggen gedurende 10' zodat ze niet kunnen verbranden )

Bereidingswijze

-Verwarm de sojasaus, suiker, mirin, sake, lente-uitjes en gember in een pan tot het mengsel kookt. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
-Verwarm intussen de grill voor op hoog.

-Giet het glazuurmengsel door een zeef in een kom.
-Rijg de stukjes zalm aan houten spiesen, maar laat ruimte tussen elk stuk zalm.
-Bestrijk de zalm met het glazuur en gril 3-4 minuten, of tot de zalm gaar is. Bestrijk regelmatig met eventueel overgebleven glazuurmengsel.

-Serveer de zalm yakitori met rijst en strooi de amandelschilfers erover.

Bron

BBC Cook

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten