Bonen op zijn Grieks
- Grieks, Bijgerecht
- 20-30 min.
Perfect voor als je weinig tijd hebt, maar wel zin hebt in een gezonde, stevige maaltijd.
Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie½ rode ui, in dunne ringen
400 g tomatenblokjes in blik
1 el vloeibare honing
1 kleine rode peper, ontpit en fijngehakt
1 tl gemalen kaneel
½ tl paprika
1 tl gedroogde oregano
400 g boterbonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld (kan ook met kikkererwten of andere witte bonen)
150 g snijbiet, spinazie of lentegroenten, grof gehakt
10 g verse bladpeterselie, blaadjes en steeltjes fijngehakt
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200C
-Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en breng op smaak met peper en zout. Kook 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
-Voeg de tomaten, honing, chilipeper, kaneel, paprika en oregano toe. Laat een paar minuten sudderen.
-Roer de bonen en de greens erdoor.
-Bak 20 minuten tot de randen bruin zijn. (Als je geen ovenvaste braadpan hebt, doe het mengsel dan in een ovenschaal.)
-Strooi er de peterselie over en serveer.
Bron
BBC cook