Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-08-2021
  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

  • Gehaktcake uit  de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

    Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.

Deze taart zag ik op YouTube voorbijkomen. En dit leek me nu een super gerecht, waarvan ik heilig overtuigd was om bij de kleinkinderen te scoren. Het was inderdaad een schot in de roos en ontzettend lekker. De kinderen een iets kleiner stukje met een hoeveelheid snoeptomaatjes en plakjes komkommer voor erbij en voor ons een grote kom salade.



 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
VOOR DE INHOUD VAN DE TAART

250 gram gemengd gehakt
250 gram rundergehakt
1 middelgrote ui gesnipperd
350 gram spitskool fijn gesneden
1 winterpeen geraspt
½ tl knoflookpoeder
1 tl zwarte peper
½ tl zout ( of naar smaak)

VOOR HET BESLAG

7 volle el bloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
5 volle el zure room
snuf zout
1 tl suiker
1 el mayonaise.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm ,snijplank, mes, pan, garde

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul. Verwijder het meeste vet en voeg de uisnippers toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de spitskool en de geraspte wortel toe en roer alles goed door elkaar. Kruiderijen toevoegen , door elkaar roeren en 7-10 minuten zachtjes bakken met het deksel op de pan.

Maak ondertussen het beslag
7 volle el bloem
1 tl bakpoeder
2 eieren
5 volle el zure room
snuf zout
1 tl suiker
1 el mayonaise.

Zeef bloem en bakpoeder in een kom.
Kluts bovenstaande ingrediënten door elkaar tot een mooi lopend beslag.

Vet een springvorm in met boter en bedekt de bodem met de helft van het beslag. Strijk het glad stort er de inhoud van de pan bovenop. Dek af met de andere helft van het beslag en zet de taart voor 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Serveer met een salade.


Een ideale taart met gehakt en groente en een heerlijk deeglaagje. Als alles gesnipperd en gesneden klaar staat, heb op op 20 minuten de taart in de oven staan.
Deze taart was met witte kool, maar ik had nog een halve spitskool liggen en dat vind ik de lekkerste koolsoort die er is.
Uiteraard kun je ook voor andere groente kiezen, die je lekker vindt, of enkele groente restjes erin verwerken.

Ideaal ook als lunch voor meerdere personen. Wij aten met 4 volwassenen en 2 kinderen( kleiner stukje) een salade erbij en klaar.

Bron

Filmpje op You Tube en eigen tekst gemaakt.

Serveertip

Waarschijnlijk heb ik een iets grotere vorm en heb dus de al meteen de helft meer van het beslag gemaakt. Deze taart is uitstekend om resten groente in te verwerken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten