Lowbudget weekmenu 33

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2021

De recepten van de weekmenu's zijn héél simpel. En met ingrediënten die je vaak in je keukenkastje hebt staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zie weekmenu
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zie weekmenu

Bereidingswijze

Chinese kool met spekjes
-----------------------------------
1 kg Chinese kool
400 gr. gehakt
100 gr. spekblokjes
1 el kerriepoeder
2 uien
2 teentjes knoflook
-------
Pel de uien en knoflook en snipper deze. Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan het gehakt erbij en bak deze rul. Voeg dan de kerriepoeder en een snufje zout toe en bak dit even mee. Voeg dan de koolreepjes toe en bak deze al omscheppend 5 – 8 minuten mee. Lekker met rijst.

Courgette-omelet
------------------------
750 gr. aardappelen
8 el olie
1 ui
1 courgette
8 eieren
200 gr. Danish blue
2 el azijn
1 krop sla
-----
Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Giet ze dan af. Was de courgette en snijdt deze in plakjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Verkruimel de kaas. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui eventjes. Voeg de courgetteplakjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee. Klop in een kom de eieren los en schep er de aardappelplakjes, courgettemengsel en de helft van de kaas door. Breng het eiermengsel op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en giet hier het eier - groentenmengsel in. Strooi de rest van de kaas erover, draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de omelet in 15 minuten stollen. Was de sla, scheur de bladeren in grove stukken en laat ze uitlekken. Klop in een schaal 4 eetlepels olie met de azijn en wat peper en zout door elkaar en schep hier de sla door. Verdeel de sla over 4 borden. Snijdt de omelet in 4 stukken en leg deze naast de sla.

Macaroni kip-kerrie
--------------------------
350g kipfilet
500g macaroni
2 uien
1 rode paprika
5 worteltjes
2 preien
boter
1,5 eetlepel kerrie
geraspte kaas
-----
Snij de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes. Maak de prei schoon, snijd hem in ringetjes, was deze en laat ze uitlekken. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze daarna uitlekken. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kipfilet mooi bruin. Voeg dan de uien en kerrie toe en bak deze even mee. Doe dan de worteltjes, paprika en prei erbij en laat dit 10 minuten zachtjes bakken. Schep dan de macaroni erdoor en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe. Geef er geraspte kaas bij.

Babi-pangang
-------------------
500 gr. varkenslapjes
olie
2 uien
1 kopje water
1/2 kopje bruine suiker
sap van 1 citroen
2 tl bakgember
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 el tomatenketchup
1/2 tl sambal oelek
-----
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar. Voeg de uien toe en bak deze even mee. Voeg dan het water, suiker, citroensap, bakgember, knoflook, tomatenpuree, tomatenketchup en de sambal toe. Schep alles goed door elkaar en laat het goed warm worden. Lekker met rijst.

Paksoi met satéballetjes
---------------------------------
Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook ze in zo'n 20 minuten gaar.
Meng het gehakt met pindakaas en ei. Hier draai je vervolgens 8 balletjes van. Verhit de margarine een pan en bak de balletjes bruin.
Meng ketjap bij de balletjes en laat deze in 15 minuten garen met een deksel op de pan. Snijd de paksoi in reepjes. Verwarm de melk.
Meng de aardappels met de paksoi en melk. Stamp dit door elkaar en laat nog even kort verhitten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten