Bier Kaas Brood uit Ierland

  • Iers, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-08-2021

Iers bierbrood , uiteraard met cheddar kaas.  Een zeer smaakvol en pittig brooddit recept is goed voor 2 grote of 4 kleinere broden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eetlepels suiker
2 eetlepels gist(gedroogd)
250 mililiter warm bier(50 graden)
1250 gram bloem
230 gram pittige cheddar kaas
185 gram melkpoeder
1 1/2 theelepel zout
1 1/2 theelepel mosterdpoeder
2 eieren losgeklopt
1 eiwit
1 eetlepel sesamzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier

Bereidingswijze

-Neem een grote kom,los daarin de suiker en gist op in het warme bier,laat 5 minuten staan.

-Neem een andere kom en meng 1125 gram bloem,kaas,melkpoeder,zout en mosterdpoeder door elkaar.
-Roer het bloemmengsel nu bij het gistmengsel en blijf roeren tot een zacht deeg verkregen is.

-Bebloem een glad werkoppervlak en leg het deeg erop,kneed het deeg tot het glad en elastisch is,dit duurt +/- 10 minuten.
-Voeg nog wat bloem toe als het deeg te kleverig is.
-Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.

-Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen ivm met het rijzen.Besrijk de broden met het eiwit en strooi het sesamzaad er over.

-Neem een scherp mes en maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen.Dek af met een schone theedoek en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen. (circa 90 min) ...... de broden moeten in volume verdubbeld zijn.

-Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
-Bak de broden in 20 minuten bruin en gaar.
-Laat ze op een rooster afkoelen.

Bron

De Ierse keuken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten