Crab Stuffed Lobster Rayna (gevulde kreeftstaarten)
- Iers, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Mag Uw BBQ party iets meer zijn ? Probeer dan zeker dit Ierse gerecht van kreeftstaarten op de barbeque, gevuld met een mengsel van ui-knolselder-mosterd en krab .
Ingrediënten 4 recipe.people
4 rauwe kreeftstaarten van +/- 170g gepeld1eetlepel boter
1eetlepel fijn gehakte knolselderij
1 ui gehakt
1 1/2 theelepel bloem
een mespuntje droge mosterd
snufje cayennepeper
75 ml melk
1 blikje krab (uitgelekt en ontdaan van de kraakbeentjes)in stukjes
2 eetlepels droog broodkruim
Bereidingswijze
-Steek de barbeque aan en bestrijk het rooster met olie.
-Snijd de kreeft staarten vanaf de bovenkant voorzichtig in zodat je hem open kunt klappen maar pas op dat je niet te ver doorsnijd.
-Als je hem open geklapt hebt zie je een glimmend membraan, snijd dit ook in maar snijd niet in het kreeftvlees aan de onderkant. Dit voorkomt dat de staart tijdens het roosteren kromtrekt.
-Laat de boter in de koekenpan smelten en sauteer de ui en de knolselderij tot ze zacht zijn.
-Roer de bloem, de mosterd, cayennepeper en de melk erdoor, laat koken tot het ingedikt is.
-Haal van het vuur en voeg de krab en broodkruimels toe.
-Vul de kreeftstaarten met dit mengsel en steek dicht met wat cocktail prikkers.
-Gril de kreeft afgedekt 6 min aan iedere kant.
Serveer met alleen een beetje brood en boter!
Bron
de Ierse keuken