Colcannon

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2021
  • Colcannon

    Colcannon

    Colcannon

Traditionele Ierse stamppot als hoofd- en of bijgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 kg boerenkool gewassen en van de nerven ontdaan
1/2 kg aardappelen geschild en gewassen
1 ui fijngehakt
125 mililiter melk
klontje boter
Zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Kook de aardappelen gaar.
-Snijd de kool in zeer smalle reepjes.
-Stoom de kool in circa 8 minuten zacht.
-Bak de ui zachtjes uit en laat goudbruin worden,maar niet te bruin.
-Stamp de aardappelen goed fijn,meng de kool en ui er goed doorheen.
-Voeg de melk toe,niet te veel anders word het geheel te klef.
-Voeg de boter en zout en peper naar smaak toe.
-Doe in een ovenschaal en bak 15 minuten in de oven.

Bron

de Ierse keuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten