Irish Stew van Hertevlees

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2021
  • Irish Stew van Hertevlees

    Irish Stew van Hertevlees

    Irish Stew van Hertevlees

een lekkere Ierse stoofpot van hertevlees . Opgelet , eerst minstens 3 uur marineren en dan  1 uur bereiden...het resultaat is TOP ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kilo hertevlees
1 eetlepel jeneverbessen geplet
1 eetlepel zwarte peperkorrels
2 teentjes knoflook zeer fijngehakt
375 mililiter droge rode wijn
2-3 eetlepels olijfolie
3 stengels bleekselderij in schuine diagonalen van 1 1/2 cm gesneden
6-8 kleine uitjes gepeld
250 mililiter runderbouillon
zout en peper
flinke handvol klaverblaadjes voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwijder al het vet van het vlees en snijd het in blokjes van 1 1/2 cm.
-Meng in een grote kom(geen aluminium)het vlees,jeneverbessen,peperkorrels,knoflook en 250 mililiter wijn doorelkaar.
-Laat in de koelkast 2-3 uur marineren(een hele nacht kan ook).
-Giet de marinade af(wordt niet meer gebruikt).

-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Laat in een zware pan de olijfolie heet worden en bak het hertevlees aan alle kanten bruin.
-Voeg de bleekselderij en uien toe en de rest van de wijn en 3/4 van de runderbouillon.
-Dek de pan af en maak de schotel in 45 minuten gaar(of langer als dat noodzakelijk is.
-Controleer tussendoor of er meer bouillon nodig is.
-Breng op smaak met zout en peper.

-Garneer met de klaverblaadjes.

Bron

de Ierse keuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten