Ierse Uiensoep

  • Iers, Soep
  • 30-60 min.
  • Ierse Uiensoep

    Ierse Uiensoep

    Ierse Uiensoep

De Ieren zelf zeggen  : "De Fransen hebben deze soep missschien bedacht maar wij Ieren geven hem de smaak".

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 el ongezouten boter
3 grote uien geschild en in dunne plakken
2 grote rode uien geschild en in dunne plakken
4 slalotjes gepeld en fijngehakt
2 tenen knoflook geperst
2 laurierbladeren
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde tym
1 el bruine basterd suiker
750 ml runderbouillon
250 ml donker bier (guiness of een ander donker bier)
zout
vers gemalen zwarte peper
150 gr geraspte emmentaler of gruyere kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Neem een ruime soeppan en smelt de boter boven gemiddeld vuur.
-Doe de uien sjalotjes en knoflook in de pan en laat het geheel 12-15 min zachtjes zweten niet bruin laten worden.Voeg nu de laurier,basilicum,tijm,bruine suiker,de bouillon en het bier toe.Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.doe de deksel op de pan en laat de soep nog zo`n 30-35 min koken tot de uien gaar zijn.

-Verwarm de ovengrill voor.
-Neem 8 vuurvaste kommetjes en zet ze op de bakplaat.
-Giet de soep in de kommen en strooi de kaas erover.
-Zet de bakplaat heel voorzichtig in de oven en laat de kaas in 2-3 min smelten.

Geef er vers stokbrood en boter bij.

Bron

de Ierse keuken

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten