Pittige Bloody Mary Soep

  • Iers, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2021
  • Pittige Bloody Mary Soep

    Pittige Bloody Mary Soep

    Pittige Bloody Mary Soep

Soep variatie op het bekende drankje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo rijpe tomaten gehalveerd
2 rode spaanse pepers gehalveerd en ontdaan van zaadjes
2 thelepels suiker
2 eetlepels olijfolie
750 mililiter groente bouillon
1 eetlepel tomaten puree
2 theelepels mierikswortel(potje)
2 eetlepels droge sherry
4 eetlepels wodka
4 kleine stengels bleekselderij met blad
selderij
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in een grote braadslee.
-Leg de pepers er tussen,strooi er de suiker en wat zout en peper over en druppel de olijfolie erover.
-Laat de tomaten 30 minuten roosteren tot ze zacht en wat gebruind zijn,

-Pureer de tomaten in de keukenmachine,voeg eventueel wat bouillon toe
-.Als je een gladde soep wilt zeef je de soep een keer,anders doe je de geroosterde tomaten puree direkt in een grote pan.
-Zet de pan op het vuur en roer de bouillon en tomaten puree erdoor.
-Laat de soep echter niet koken.
-Voeg de mierikswortel,sherry en wodka toe.

-Proef of de soep op smaak is.Zet een stengel beekselderij in 4 kommen,schep de soep erop en maal er wat zwarte peper over.

Lekker met vers warm brood en boter

Bron

de Ierse keuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten