Ierse Aardappelsoep met Bacon en Groente

  • Iers, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2021
  • Ierse Aardappelsoep met Bacon en Groente

    Ierse Aardappelsoep met Bacon en Groente

    Ierse Aardappelsoep met Bacon en Groente

Een lekker stevige maaltijdsoep uit Ierland

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg aardappelen,geschild en in plakken
1 L kippen- of groentebouillon
300 ml room, of melk en room
100 g gerookte bacon
2 wortelen in plakken
6 eetlepels boter
1 prei in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
1 ui fijngehakt
1 lenteuitje in reepjes
1/4 knolselderij in stukken
snufje nootmuskaat
zout en zwarte peper naar smaak
croutons
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Laat 4 eetlepels boter smelten in een grote pan met dikke bodem.
-Sauteer de aardappelen,knolselderij en de wortels,Giet de bouillon erbij en breng aan de kook en laat het 40 min. sudderen.
-Pureer de helft van de soep door het door een zeef te drukken of pureer de soep in een keukenmachine.
-Doe de puree en de soep terug in de pan.
-Verhit de rest van de boter en sauteer de prei en de ui even aan ,doe bij de soep.
-Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat en laat het geheel nog 5 min.koken.
-Snijd de bacon in reepjes en bak het in een droge koekenpan goudbruin en knapperig.
-Serveer de soep met croutons,bacon en lenteuitjes.

Bron

de Ierse keuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten