Paddestoelenrisotto

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2021
  • Paddestoelenrisotto

    Paddestoelenrisotto

    Paddestoelenrisotto

Eten er geen jonge kinderen mee, vervang dan 100 ml. bouillon door droge witte wijn.

Hou tijdens het koken van de risotto een oogje in het zeil en gebruik indien nodig de spatel bij het roeren. Een perfecte risotto moet ietsje al dente (beetgaar) zijn en romig zijn: dus niet te droog maar ook niet te vloeibaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 takjes peterselie
45 gr. Parmezaanse kaas
200 gr. gemengde paddenstoelen
1 sjalot of kleine rode ui (15 gr.)
1 teentje knoflook
30 gr. boter of margarine
200 gr. risottorijst (Arborio, kooktijd 15 min.)
450 ml. kippen- of groentebouillon
100 ml. droge witte wijn
3 takjes tijm
1 snufje chilipoeder
20 gr. citroensap
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Thermomix of Monsieur Cuisine

Bereidingswijze

Pluk de blaadjes van de peterselie. Verwijder de korstjes van de Parmezaanse kaas en snij de kaas in blokjes van 2x2 cm. Doe ze met de peterselie in de mixkom, plaats het deksel met de maatbeker en hak alles 8 sec./stand 8. Doe het kaas-peterseliemengsel in een schaaltje en zet apart.
Maak de paddenstoelen schoon en doe ze in de mixkom. Plaats het deksel met de maatbeker en hak heel kort (indrukken en gelijk loslaten) met de turbo-toets. Doe de paddenstoelen in een schaaltje.
Pel de sjalot en de knoflook, doe beide in de mixkom, plaats het deksel met de maatbeker en hak met de turbo-toets/3 sec. fijn. Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel.
Voeg 1 eetl. boter toe, plaats het deksel zonder maatbeker en fruit de sjalot en de knoflook met de roast-toets/3min./120 C.
Voeg de risottorijst toe, plaats het deksel zonder maatbeker en fruit dit met de roast-toets/1 min./120 C. mee.
Blus af met de hete bouillon (en evt. de witte wijn), plaats het deksel zonder maatbeker en kook alles met de reverse-toets/10-15 min./95 C./stand 1.
Ris de blaadjes van de tijm.
Doe de paddenstoelen en tijmblaadjes in de mixkom, roer ze er met de spatel door, plaats het deksel met de maatbeker en kook alles met de reverse-toets/8 min./95 C./stand 1.
Voeg het chilipoeder en citroensap naar smaak toe.
Voeg het kaas-peterseliemengsel en de rest van de boter toe. Roer alles er met de spatel door, plaats het deksel zonder maatbeker en mix alles met de reverse-toets/30 sec./stand 3; mix indien nodig ook met de spatel.
Voeg peper naar smaak toe, plaats het deksel met de maatbeker en mix alles nog eens met de reverse-toets/20 sec./stand 2. Serveer meteen.

Bron

Kookboek Monsieur Cuisine Plus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten