Kip Souvlaki volgens traditioneel grieks recept

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-08-2021

met een paar verse ingredienten en de juiste bereidingswijze breng je Griekenland naar jouw bord

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500gr. kippendijen ( kan ook met lam of varkensvlees)
1 citroen
4 el oregano
5 tenen knoflook
6 el olijfolie
1 el zout
2 tl gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan of BBQ
4 st. stalen spiesen
2 mengkommen

Bereidingswijze

- kippendijen marineren
plet de knoflook en hak fijn, doe in een kom de olijfolie en voeg hier de knoflook aan toe, snijd de kip in stukken van 3x3cm., doe het sap van de citroen bij de olie, voeg de oregano-zout en peper toe en meng het oliemengsel goed door elkaar, dit is dan de marinade. Doe de gesneden kippendijen in een ruime schaal en voeg de marinade toe, meng alles goed door elkaar ( dit werkt het beste met je blote handen), zet de schaal afgedekt max. 1 uur in de koelkast, Let op niet langer door het zuur gaart de kip al.
Ikzelf bak ze het liefste op de BBQ maar in de grillpan kan uiteraard ook.
Voor de BBQ : verwarm deze voor tot 180graden) (direct grillen) voeg voor het grillen eventueel wat kersenhoutsnippers toe).
Als de BBQ op uis rijg je het vlees aan de spiesen en plaats je deze rechtstreeks op het rooster, af en toe keren. bij een kerntemperatuur van 75 graden zijn ze gaar.

Serveertip

Lekker met een pitabroodje en tzatziki

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten