Veganistische Udon-noedels in Cilantro Lime-pindasaus
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Laat je niet misleiden door de naam - de saus op deze vegetarische en veganistische noedels is minder pindasaus en meer een kruiden korianderdressing met veel pittige limoen. Als je van Aziatische smaken houdt en van Cilantro (koreander) houdt of gewoon een lichtere pinda-noedelsaus wilt proberen, zijn deze eenvoudige udon-noedels, gekleed in een koriander pindasaus, een goede plek om te beginnen. Het lijkt misschien dat je heel wat koriander toevoegt, maar onthoud, dit is een koriander pinda-saus met veel verse korianderaroma.
Ingrediënten 4 recipe.people
100 g soepele pindakaas6 cl pinda, saffloer of olijfolie
3 eetlepels honing (of 2 eetlepels bruine suiker als je voor veganisten kookt)
6 cl rijstazijn
6 cl kopje limoensap
2 teentjes knoflook
1 el verse, fijngehakte gember
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
chili saus, naar smaak
1 volle bos koriander
1 eetlepel water, of zoals nodig om de gewenste consistentie te krijgen
4 porties udon noedels, bereid
Benodigdheden
blender/ keukenmachineBereidingswijze
-Verwarm de pindakaas, olie en honing in een kleine sauspan op middelhoog vuur, roer om te combineren, totdat pindakaas zacht is en de ingrediënten goed zijn gecombineerd.
-Doe het pindakaasmengsel, rijstazijn, limoensap, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en chilisaus in een blender of een keukenmachine en verwerk tot alles goed gemengd is.
-Voegde koriander (cilantro) toe, die fijn wordt gehakt en bij de ingrediënten goed worden gecombineerd, voeg een beetje water toe als dat nodig is, om de gewenste consistentie te krijgen. Smaak en smaak naar smaak aan te passen.
-Combineer saus en udon noedels in een sauspan op middelhoog vuur, roer, net totdat het goed is opgewarmd, ongeveer vijf minuten.
-Garneer met een extra scheutje limoensap of een scheutje zeezout, als je dat wilt. Geniet van je koriander pindasaus met udon noedels!
Bron
Jolinda Hackett