Veganistische Szechuan-stijl Chinese noedels
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
=16pxSzechuan Style Chinese Noodles - een eenvoudig vegetarisch en veganistisch=16px recept voor Chinese gerechten voor noedels bereid met groene uien en knoflook in een unieke Chinese Szechuan-saus gemaakt van chili saus, azijn en suiker en bekroond met komkommer en pinda's. Als het gaat om Szechuan-noedels, is dit makkelijke recept eigenlijk tam, dus gooi wat chili vlokken, chili-olie of extra hete saus in als je je Aziatische noedels met meer warmte lekker vindt.
Ingrediënten 4 personen
500 g Aziatische noedels4-5 groene uien (lente-uitjes), in plakjes
4 teentjes knoflook, gehakt
1 theelepel olie
1/2 kop plantaardige bouillon
1 theelepel maizena
3 cl sojasaus
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel azijn
1 eetlepel chilisaus, Sriracha-saus of hete saus
1 theelepel suiker
50 g pinda's
1 komkommer, dun gesneden
Bereidingswijze
-Kook de pasta of noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet goed af en zet opzij.
-Schud in een grote koekenpan of wok de groene uien en knoflook in olie voor slechts een minuut of twee.
-Roer de plantaardige bouillon , maïskolf, sojasaus, ketchup, azijn, chilisaus en suiker erdoor, kloppend om op te lossen en combineer de maizena goed.
-Voeg na 2-3 minuten de gekookte noedels toe, roer en schud om goed te combineren.
-Laat even koken tot het is opgewarmd en de saus is ingedikt, voeg dan pinda's en komkommer toe en verwarm gedurende nog een minuut of twee.
Bron
Jolinda Hackett