Veganistische Szechuan-stijl Chinese noedels

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2021
  • Veganistische Szechuan-stijl Chinese noedels

    Veganistische Szechuan-stijl Chinese noedels

    Veganistische Szechuan-stijl Chinese noedels

=16pxSzechuan Style Chinese Noodles - een eenvoudig vegetarisch en veganistisch=16px recept voor Chinese gerechten voor noedels bereid met groene uien en knoflook in een unieke Chinese Szechuan-saus gemaakt van chili saus, azijn en suiker en bekroond met komkommer en pinda's. Als het gaat om Szechuan-noedels, is dit makkelijke recept eigenlijk tam, dus gooi wat chili vlokken, chili-olie of extra hete saus in als je je Aziatische noedels met meer warmte lekker vindt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g Aziatische noedels
4-5 groene uien (lente-uitjes), in plakjes
4 teentjes knoflook, gehakt
1 theelepel olie
1/2 kop plantaardige bouillon
1 theelepel maizena
3 cl sojasaus
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel azijn
1 eetlepel chilisaus, Sriracha-saus of hete saus
1 theelepel suiker
50 g pinda's
1 komkommer, dun gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de pasta of noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet goed af en zet opzij.

-Schud in een grote koekenpan of wok de groene uien en knoflook in olie voor slechts een minuut of twee.

-Roer de plantaardige bouillon , maïskolf, sojasaus, ketchup, azijn, chilisaus en suiker erdoor, kloppend om op te lossen en combineer de maizena goed.

-Voeg na 2-3 minuten de gekookte noedels toe, roer en schud om goed te combineren.

-Laat even koken tot het is opgewarmd en de saus is ingedikt, voeg dan pinda's en komkommer toe en verwarm gedurende nog een minuut of twee.

Bron

Jolinda Hackett

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten