Bulgaarse Koude Komkommersoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2021
  • Bulgaarse Koude Komkommersoep

    Bulgaarse Koude Komkommersoep

    Bulgaarse Koude Komkommersoep

Lekker makkelijk en super idee op warme dagen .  Deze =16pxBulgaarse koude komkommersoep is gemaakt met yoghurt, walnoten en dille=16px . Dit is een no-cook, verfrissend zomeraanbod dat ook dikker kan worden achtergelaten en als dip kan dienen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote komkommer (geschild, zonder zaadjes en fijngesneden)
4 teentjes knoflook
1/2 theelepel zout
50 g walnoten +50 g walnoten
2 sneetjes brood (eendags wit korstloos wit brood, in stukjes gescheurd)
2 eetlepels plus 1,5 eetlepels zonnebloemolie (of walnoot of olijfolie)
40 cl yoghurt
1 tot 2 theelepels citroensap (of naar smaak)
10 cl water (koud)
1 1/2 eetlepels olijfolie
Garneer: verse dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

-Gebruik een keukenmachine (of vijzel en stamper, indien gewenst), pureer de knoflook, zout, 1/4 kopje walnoten en brood.
-Voeg olie langzaam toe door het voedsel te schieten en te verwerken tot alles goed is gecombineerd.
-Breng het mengsel over naar een grote kom en klop in yoghurt, komkommer en citroensap. Op dit punt kan het mengsel als een dip worden geserveerd. Anders, voor soep, voeg water toe en laat klonterig of puree tot een gladde massa.
-Koel tot klaar om te serveren.
-Giet soep in gekoelde kommen en garneer met 1/2 kopje grof gehakte walnoten, een scheutje olie en verse dille.

Bron

Barbara Rolek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten