Bulgaarse Koude Komkommersoep
- Vegetarisch, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-08-2021
Lekker makkelijk en super idee op warme dagen . Deze =16pxBulgaarse koude komkommersoep is gemaakt met yoghurt, walnoten en dille=16px . Dit is een no-cook, verfrissend zomeraanbod dat ook dikker kan worden achtergelaten en als dip kan dienen.
Ingrediënten 4 personen
1 grote komkommer (geschild, zonder zaadjes en fijngesneden)4 teentjes knoflook
1/2 theelepel zout
50 g walnoten +50 g walnoten
2 sneetjes brood (eendags wit korstloos wit brood, in stukjes gescheurd)
2 eetlepels plus 1,5 eetlepels zonnebloemolie (of walnoot of olijfolie)
40 cl yoghurt
1 tot 2 theelepels citroensap (of naar smaak)
10 cl water (koud)
1 1/2 eetlepels olijfolie
Garneer: verse dille
Benodigdheden
keukenmachineBereidingswijze
-Gebruik een keukenmachine (of vijzel en stamper, indien gewenst), pureer de knoflook, zout, 1/4 kopje walnoten en brood.
-Voeg olie langzaam toe door het voedsel te schieten en te verwerken tot alles goed is gecombineerd.
-Breng het mengsel over naar een grote kom en klop in yoghurt, komkommer en citroensap. Op dit punt kan het mengsel als een dip worden geserveerd. Anders, voor soep, voeg water toe en laat klonterig of puree tot een gladde massa.
-Koel tot klaar om te serveren.
-Giet soep in gekoelde kommen en garneer met 1/2 kopje grof gehakte walnoten, een scheutje olie en verse dille.
Bron
Barbara Rolek
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties