Crock Pot Jamaicaanse stijl lamstoofpot

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Crock Pot Jamaicaanse stijl lamstoofpot

    Crock Pot Jamaicaanse stijl lamstoofpot

    Crock Pot Jamaicaanse stijl lamstoofpot

=16pxHoewel rundvlees en kip het meest geconsumeerde vlees zijn ter wereld, is lam populair vanwege de veelzijdigheid in gerechten. Deze Jamaicaanse geïnspireerde, gecurryde lamsstoofschotel voegt warmte en extra hartige smaak toe aan een traditioneel lamsvleesgerechtrecept, met in blokjes gesneden lamsvlees zonder botten en kruiden voor een stoofpot waar het hele gezin van kan genieten. Bereid de stoofpot in de ochtend voor en kom thuis bij een diner dat het best wordt geserveerd op rijst, couscous, aardappelpuree of zelfs polenta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 g lam zonder been (gesneden in kleine stukjes)
3 eetlepels frituurolie
2 grote uien (fijn gesneden)
2 kopjes kippen- of lamsvlees, verdeeld
2 theelepels gemalen piment
3 knoflookteentjes (gehakt)
1/2 theelepel gemalen gember
1 eetlepel wijn of ciderazijn
1 theelepel kerriepoeder, of naar smaak
Zout naar smaak
1/8 theelepel cayennepeper
1 hele habanero peper (top afgesneden en zaden weggegooid)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcoocker

Bereidingswijze

-Schroei lamsbotjes op middelhoog vuur in een koekenpan met 1 eetlepel olie tot ze aan alle kanten bruin zijn.
-Voeg aangebraden lamsvlees toe aan het slowcooker.
-Bak de ui in de resterende 2 eetlepels olie in dezelfde koekenpan tot ze zacht, maar niet bruin is. Voeg uien toe aan de slowcooker.
-Verwijder de koekenpan van het vuur. Voeg 1/2 kopje bouillon toe aan de pan en gebruik een houten lepel om overgebleven uien los te maken. Voeg de bouillon toe aan de slowcooker.
-Voeg resterende ingrediënten toe aan de slowcooker, roer om te combineren.
-Dek af en kook op laag vuur gedurende 8 tot 10 uur. Weggooien habanero voor het opdienen.

Bron

Diana Rattray

Serveertip

Tips en extra recepten
-Wanneer u lamsvlees speciaal voor stoofpot koopt, moet u afstand doen van de dure lamskoteletten. Je wilt dat je lamsvlees uit de schouder komt. Deze sneden zijn eigenlijk goedkoper om te kopen dan de lamsbout, lamsvlees of lamskoteletten. Dit vlees is geschikt voor de lange kooktijden en is hartelijker dan de andere sneden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten