Moo Shu Pork

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2021
  • Moo Shu Pork

    Moo Shu Pork

    Moo Shu Pork

Moo shu-varkensvlees is een gerecht van Noord-Chinese oorsprong, mogelijk afkomstig uit Shandong. Er wordt aangenomen dat het eind jaren zestig voor het eerst op de menukaarten van Chinese restaurants in de Verenigde Staten verscheen en sindsdien een hoofdbestanddeel van de Amerikaanse Chinese keuken is geworden. Meestal =16pxgeserveerd met mandarin-pannenkoeken en hoisinsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
circa 300 g varkenshaas
Marinade:
2 theelepels
donkere sojasaus
2 theelepels Shao-Hsing rijstwijn (of droge sherry)
1 theelepel suiker
2 theelepels maïszetmeel
Saus:
3 eetlepels water
3 eetlepels kippenbouillon (natriumarm)
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels Shao-Hsing wijn (of droge sherry)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel sesamolie
1 theelepel maizena
andere:
4 gedroogde zwarte champignons
4 eetlepels gedroogde wolkoren (of houten oren)
2 eetlepels gedroogde lelieknoppen
1/2 kop ingeblikte bamboescheuten
2 uien
2 plakjes gember
2 eieren
1/2 theelepel zout
6 eetlepels olie om te roerbakken, of indien nodig
1 theelepel sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd het varkensvlees in dunne reepjes. Voeg de marinade-ingrediënten toe en voeg het maïzena als laatste toe. Marineer het varkensvlees gedurende 30 minuten.

2. Meng de sausingrediënten en klop als laatste in het maïzena. Opzij zetten.

3. Plaats de gedroogde paddenstoelen, wolkoren of houtoren en lelieknoppen in afzonderlijke kommen en laat ze ongeveer 30 minuten weken. Knijp overtollig water uit. Verwijder de stengels van de zwarte champignons en de harde uiteinden van de lelieknoppen.

Snijd in dunne reepjes.

4. Spoel de bamboescheuten onder warm stromend water om eventuele blikkerige smaak te verwijderen. Afgieten en in dunne reepjes snijden. Maak de groene ui schoon en snij in drieën. Snijd de gember in dunne reepjes.

5. Klop de eieren lichtjes met het zout.

6. Verwarm de wok op middelhoog tot hoog vuur. Voeg 2 eetlepels olie toe en zwenk langs de zijkanten. Als de olie heet is, voeg je de losgeklopte eieren toe en klauteer ze tot ze stevig zijn. Haal de eieren uit de wok. Reinig de wok.

7. Voeg 2 eetlepels olie toe. Voeg als de olie warm is de gember toe en wok hem tot hij aromatisch is (ongeveer 30 seconden). Roerbak tot het varkensvlees van kleur verandert en bijna gaar is. Verwijderen uit de wok.

8. Voeg 2 eetlepels olie toe. Voeg de houtoren, lelieknoppen en champignons toe als de olie heet is. Roerbak ongeveer 1 minuut. Duw tegen de zijkanten. Geef de saus een snelle re-roer en voeg in het midden van de wok toe, roer snel om te verdikken. Voeg het andere varkensvlees en roerei terug in de pan. Roer de groene ui erdoor. Meng alles samen. Proef en voeg extra kruiden toe indien gewenst. Haal van het vuur en roer de sesamolie erdoor.

Bron

Rhonda Parkinson

Serveertip

Serveren: serveren met mandarin-pannenkoeken en hoisinsaus. Plaats een pannekoek op een bord en bestrijk met hoisinsaus . Voeg het vleesmengsel toe en rol de pannenkoek op. * Indien gewenst, in plaats van het roerbakken van de groene ui, kunt u het op dit punt toevoegen aan het vleesmengsel.

variaties:

Frituur het varkensvlees in plaats van roerbakken.
Serveer het mu shu varkensvlees over rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten