Pizza bianca met 5 kazen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2021
  • Pizza bianca met 5 kazen

    Pizza bianca met 5 kazen

    Pizza bianca met 5 kazen

Deze super lekkere  pizza is voor de kaasliefhebbers 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 aardappelen (gekookt)
verse rozemarijn
125 g mascarpone
100 g parmezaan
8 plakjes mozzarella
150 g kaas (cambozola)
150 g gorgonzola

500 g bloem (tipo 00)
1 tl droge gist
1 tl zout
1 el olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Meng de bloem, gist, zout en olie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen
2 Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot individuele pizza's.
3 Meng de parmezaan met de mascarpone, cambozola en gorgonzola. Bestrijk de pizzabodems met dit mengsel. Kruid met peper en een beetje zout. Verdeel wat gesnipperde rozemarijnnaaldjes over de bodems.
4 Snij de aardappelen in plakjes. Verdeel ze over de pizzabodems en leg er de plakjes mozzarella op
5 Bak de pizza's 10 à 15 minuten in de oven. Werk af met een takje verse rozemarijn.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten