Cheesy potato wedges

  • Amerikaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Cheesy potato wedges

    Cheesy potato wedges

    Cheesy potato wedges

=18pxKaas + aardappelen = comfort food!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 aardappelen
100 g spekblokjes
1 sjalot
2 el gehakt bieslook
1 knoflook teentje
100 g mozzarella (geraspt
100 g cheddar (geraspt)
2 el zure room
200 ml Griekse yoghurt
4 el mayonaise
4 el karnemelk
100 ml olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 175°C. Was de aardappelen goed schoon en snij ze ongeschild in partjes. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 35 minuten in de oven.
2 Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier. Meng de zure room met de Griekse youghurt, karnemelk, mayonaise, sjalot, bieslook en knoflook. Kruid met peper en zout.
3 Schep 3/4 van de saus in een ovenschaal en leg er de gebakken aardappeltjes op. Besprenkel met de rest van de saus en verdeel de twee soorten kaas en de spekblokjes over de aardappelen. Laat nog even gratineren onder de grill, tot de kaas een mooi kleurtje heeft.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten