Penne met erwten, ricotta en spekjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Penne met erwten, ricotta en spekjes

    Penne met erwten, ricotta en spekjes

    Penne met erwten, ricotta en spekjes

(H) eerlijk gerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 g spekblokjes
300 g erwten (diepvries)
250 g ricotta
400 g penne
2 sjalotten
7 takjes tijm (naar smaak)
7 takjes rozemarijn (naar smaak)
3 el paneermeel
boter
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook de penne beetgaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe, giet af en hou een pollepel van het kookvocht bij.
2 Pel en snipper de sjalotten fijn. Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof, schep ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon, verhit er wat olijfolie in en stoof de sjalotten glazig.
3 Doe de penne samen met de erwtjes bij de gestoofde sjalot. Meng er de ricotta en de spekjes door en voeg een klein beetje van het kookvocht toe tot je een romig gerecht krijgt. Kruid met peper en zout.
4 Rist de rozemarijn en de tijm en hak de blaadjes fijn. Meng met het paneermeel. Verhit 2 eetlepels boter in een pannetje en bak het gekruide paneermeel goudbruin. Werk de pasta af met de krokante kruidenmix en serveer meteen.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten