Pasta vongole met knoflookolie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-08-2021
  • Pasta vongole met knoflookolie

    Pasta vongole met knoflookolie

    Pasta vongole met knoflookolie

=18pxEen lekkere pasta die je klaarmaakt in 15 minuten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g spaghetti
1 kg schelpjes (vongole, goed gespoeld)
1 chilipeper
1 knoflook (fijngehakt) teentje
4 el bladpeterselie (verse, fijngesnipperd)
25 cl droge witte wijn
extra vierge olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Doe de pasta met een snuifje zout in de pan met kokend water en kook hem al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Schenk 4 el olijfolie in een hete pan en doe er de knoflook, de peterselie en het rode pepertje bij. Stoof glazig. Voeg de schelpjes en de wijn toe. Zet het deksel op de pan en schud op. Na 3 à 4 minuten beginnen de schelpjes open te gaan, maar schud nog even voort. Haal de pan van het vuur en gooi ongeopende schelpjes weg.
3 Giet de beetgare pasta af en doe hem met een extra scheutje vierge olijfolie bij de schelpjes in de pan. Hussel de hele boel door elkaar, zodat het sap van de schelpjes goed door de pasta wordt opgenomen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten