Gefrituurde kippenvleugels met Nuoc Cham

  • Vietnamees, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2021
  • Gefrituurde kippenvleugels met Nuoc Cham

    Gefrituurde kippenvleugels met Nuoc Cham

    Gefrituurde kippenvleugels met Nuoc Cham

Vietnamees top voorgerecht, of warme borrelhap. We marineren de kippenvleugels eerst wel minstens 3 uur   NÆ°á»›c chấm is dé onmisbare dipsaus voor de Vietnamese keuken. Deze saus wordt gebruikt bij ontelbare gerechten zoals bijvoorbeeld bún bòbánh xèobánh cuốn… en natuurlijk lenterollen!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kg kippenvleugels
panko
maïzena
3 eieren

Marinade voor de kip :
1 el vissaus
1 el lichte sojasaus
1 el shao hsing kookwijn
1 tl zout
¼ tl witte peper

Nuoc Cham (Vietnamese dipsaus) :
2 el verse limoensap
2 el vissaus
3 knoflooktenen
3 rode rawits ( rode pepertjes)
2 el suiker
250 ml water
koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Snijd de rawit (rode pepertjes) fijn. Hak de knoflooktenen en koriander fijn. Doe alle ingrediënten voor de dipsaus in een kom en zet opzij.
2 Was de kippenvleugels en dep het droog. Marineer de kippenvleugels met de vissaus, lichte sojasaus, kookwijn, zout en witte peper. Marineer voor minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast.
3 Haal de kippenvleugels door de maïzena, vervolgens door het ei en daarna door de panko. Druk de kippenvleugels lichtjes aan.
4 Verwarm de olie op 180 °C. Frituur de kippenvleugels voor ca. 8 minuten of tot ze gaar zijn.
5 Serveer met sla en de dipsaus.

Bron

oriental shop

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten