Ovenschotel met kip, aardappel, broccoli en kruidenkaas

  • Wereld, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2021
  • Ovenschotel met kip, aardappel, broccoli en kruidenkaas

    Ovenschotel met kip, aardappel, broccoli en kruidenkaas

    Ovenschotel met kip, aardappel, broccoli en kruidenkaas

Deze smeuïge ovenschotel met aardappel, kip, broccoli, paprika en kruidenkaas kun je prima voorbereiden, zodat je hem alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Hij heeft een pittig cheddar-korstje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr. vastkokende aardappels, geschild
versgemalen peper
zout
20 gr. boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 groene paprika's in reepjes
2 kipfilets, in blokjes
200 gr. broccoliroosjes
240 gr. kruidenkaas
150 ml. melk
2 eetl. fijngehakte peterselie + extra om te garneren
60 gr. pittige cheddar, geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven / ovenschaal, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C.
Kook de aardappels 5 min. in licht gezouten water en snij ze dan in blokjes.
Verhit de boter en stoof hierin de ui met de knoflook en paprika glazig.
Voeg de kip en broccoli toe en roerbak 8-10 min.
Schep de kruidenkaas erdoor en laat smelten.
Giet de melk erbij en laat 2 min. sudderen.
Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van de ovenschaal en schep het kip-groentenmengsel erop.
Bestrooi met de cheddar en zet 25 min. in de oven.
Garneer voor het serveren met de extra peterselie.

Bron

Margriet

Serveertip

Brunch- en lunchgerecht voor 4 personen. Als hoofdgerecht voor 2 personen hoeveelheden beetje aanpassen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten