Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2021
  • Gehaktovenschotel met pasta met  2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

  • Gehaktovenschotel met pasta met  2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

  • Gehaktovenschotel met pasta met  2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

  • Gehaktovenschotel met pasta met  2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

  • Gehaktovenschotel met pasta met  2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

  • Gehaktovenschotel met pasta met  2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

    Gehaktovenschotel met pasta met 2 soorten kaas en groente.

Vier kleinkinderen aan tafel en dan wil je alleen maar blije gezichten aan tafel met een gerecht, waarvan je denkt dat iedereen het lekker zal vinden. Met dit gerecht was dat gelukkig geen probleem. Iedereen heeft ervan gesmuld en niemand heeft de vergeten champignons en paprika gemist :) die ik vergat toe te voegen.

Een pastaovenschotel met gehakt, die in elk seizoen heerlijk smaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 gram penne (of een andere pastasoort)
1 middelgrote ui gesnipperd
2 tenen knoflook uit de knijper
200 gram gemengd gehakt en 200 gram rundergehakt
1 courgette in kleine blokjes
1 winterpeen in kleine blokjes
½ paprika in reepjes
100 gram champignons in vieren
200 gram cherrytomaten gehalveerd
800 ml tomatenpulp

1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden
100 gram geraspte mozzarella
100 gram geraspte belegen kaas
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout
Eventueel wat gesnipperde bladpeterselie ter garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ovenschaal, pan om te blancheren en hapjespan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Rul het gehakt in een droge koekenpan. Verwijder eventueel overtollig vet. Haal het gehakt uit de pan en zet dit opzij.

Blancheer de peen circa 3 minuten in kokend water waaraan een bouillonblokje naar keuze ( met minder zout)is toegevoegd. Daarna de courgette. Kook de gekozen pasta gaar in het blancheer water. Giet af en zet opzij.

Fruit de ui en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet van het gehakt. Voeg de peen, courgette, paprika , peper en zout en de Italiaanse kruiden toe en bak enkele minuten. Nog even de champignons erbij en ook deze ook even laten meebakken. Voeg de tomatenpulpa toe , roer alles goed door elkaar en laat met het deksel op de pan 15 -20 minuten zachtjes pruttelen.

Meng de 2 kaassoorten met elkaar. Meng de pasta door de saus samen met de helft van de kaas en het gehakt stort dit geheel in een grote ovenschaal.

Bestrooi de schaal met de overgebleven kaas en druk er de gehalveerde tomaatjes in met de snijkant naar boven en zet de schotel voor circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat de kaas goudbruin gesmolten is.

Werk eventueel af met wat gesnipperde bladpeterselie.





Bron

Savory Sweets, recept naar eigen bereiding en hoeveelheden aangepast

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten