Zigeunersaus

  • Europees, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2021

Heerlijk voor over een schnitzel, of biefstuk, kan natuurlijk ook over andere stukken vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 zoete muntpaprika's.
4 of 5 augurken.
2 tenen knoflook.
1 ui.
200 ml groentebouillon.
2 eetlepels tomatenpuree
75 ml tomatenketchup
1 eetlepel suiker
1 eetlepel azijn
1 eetlepel maizena (indien nodig)
1 theelepel sambal ( keuze welke sambal is aan jezelf)
peper en zout.
scheutje olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpannetje

Bereidingswijze

Versnipper de ui, en pers de knoflook.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika's in stukjes.
Idem voor de augurken.
Verhit een beetje olie in een steelpan.
Bak de uien en knoflook tot het glazig ziet.
Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
Doe de groentebouillon, de augurk, de tomatenketchup, het azijn, de suiker en wat peper en zouten de pan en roer door elkaar.
Laat de inhoud een paar minuten pruttelen.
Als de saus niet dik genoeg is dan de maizena met een eetlepel water mengen en door de zigeunersaus roeren.
Laat de saus pruttelen tot het dik genoeg is.

Bron

Internet

Serveertip

Zelf heb ik geen maizena gebruikt, maar dat is voor iedereen persoonlijk.
Mocht het te pittig zijn, dan doe je er wat basterdsuiker bij, mocht het te zoet zijn dan giet je er wat azijn bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten