Smaakvol eenpansgerecht met kip, pasta en paprika.
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Alles uit één pan is niet alleen gemakkelijk op de camping, maar ook gewoon thuis achter het fornuis lekker en snel, zeker na een lange werkdag.
De twee heren van Smaakmenutie hebben ons tot nog toe geen enkele keer wat betreft bereiding en smaak van hun recepten teleurgesteld. Ook dit gerecht is eenvoudig en met gangbare ingrediënten. Wij hebben ervan gesmuld.
Ingrediënten 2 personen
200 g kipfilet in hapklare blokjes120 gram mini penne , macaroni ( of pasta naar keuze)
125 g kastanjechampignons in plakjes
100 g baby spinazie
20 g Grana Padana grof geraspt
125 ml kookroom
2 teen knoflook gesnipperd
1 rode ui gesnipperd
1 kippen bouillonblok ( met minder zout)
1/2 rode paprika in blokjes of reepjes
1 rode peper (optioneel) fijn gesneden( voor wat extra pit)
2 tl gedroogde basilicum
Benodigdheden
Snijplank, mes en hapjes of cadacpanBereidingswijze
Bestrooi de kip blokjes met peper en zout naar smaak en bak de blokjes op hoog vuur snel rondom bruin. Haal de kip blokjes uit de pan en hou ze afgedekt warm.
Fruit vervolgens in de rest van het bakvet de ui, knoflook en de peper zachtjes enkele minuten. Voeg de champignon plakjes en de paprika reepjes met de basilicum toe . Bak dit geheel enkele minuten, totdat champignons goed gebakken zijn en de groente wat vocht afgeven.
Schenk 375 ml heet water erbij, waarin het bouillonblokje is opgelost en voeg de room toe. Roer alles goed om en breng tegen de kook aan.
Voeg de gekozen pasta toe en laat alles 10-12 minuten zachtjes pruttelen . Roer geregeld zodat de pasta niet gaat plakken. Voeg kip en de babyspinazie toe. Laat de spinazie lichtjes slinken.
Serveer direct op 2 voorverwarmde borden en bestrooi het gerecht met wat van de kaas.
Bron
Smaakmenutie eigen tekst en foto's ( kleine aanpassing naar smaak)
Serveertip
Vegetarisch ook erg lekker. Laat de kip weg en neem 250 gram champignons en 1 hele paprika.