Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

  • Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

    Zomerse Vis Ovenschotel.....

Een apart visgerecht, gemaakt met gangbare ingrediënten. Bereidingstijd circa 15 minuten en dan 25 minuten oventijd. Leuk om te serveren in kleine eenpersoons ovenschaaltjes. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje tonijn op water uitgelekt
3 teentjes knoflook gepeld en in stukken
50 gram zwarte olijven zonder pit
6 eetlepels olijfolie
4 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes
3 sneetjes oud brood zonder korst heel fijn gemalen.
2 vleestomaten in plakjes gesneden
1 citroen goed gewassen en de schil geraspt
5 takjes peterselie heel fijn versnipperd
4 stukken kabeljauwhaas van 150 gram

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer ovenschaal, snijplank mes

Bereidingswijze


Meng in een kom van staafmixer de uitgelekte tonijn, knoflook, olijven, ansjovis en de kappertjes met 5 el olijfolie tot een dikke saus.

Meng het citroenrasp met de heel fijn gesneden peterselie.


Leg de kabeljauwfilet in een platte ovenschaal. Verdeel de tonijnmassa hierover. Leg de tomatenplakjes erop. Strooi de peterselie met citroenrasp erover en dek af met het broodkruim. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
Zet de schotel in het midden van de oven.
Laat de vis in 25 tot 30 minuten gaar worden. Dek eventueel tussentijds af met aluminiumfolie als de broodkorst te bruin kleurt.

Bron

Puur Gezond eigen tekst en foto's

Serveertip

Serveer met roomboter besmeerd geroosterd brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten