Hollandse koudeschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Hollandse koudeschotel

    Hollandse koudeschotel

    Hollandse koudeschotel

Altijd lekker is het nou warm of koud dit eten gaat er altijd wel in! heerlijk met de bbq maar ook zeker lekker in de winter met kerstmis

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 kilo geschilde aardappelen
2 kippen bouillon
1 runder bouillon
Zout na na eigen smaak

2 x zaanse Mayonaise
1 fles Sla saus
1 pot Augurken
1 grote Ui
1 blik Knakworsten
4 Eieren
1 klein blikje doperwtjes
1 pot cocktail zilvervlies uitjes
1 x https://www.smulweb.nl/recepten/1489313/Oud-hollands-draadjesvlees
Paprika poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
pan
schalen
mes

Bereidingswijze

Schil de aardappelen
Leg ze in de pan en breng dit aan de kook. Voeg hier zout na smaak toe samen met kippen bouillon en runder bouillon

Zodra de aardappelen gaar is giet je deze af en laat je het afkoelen met de deksel er af

Onder tussen pluis je het vlees helemaal uit elkaar van recept Oud Hollands Draadjes vlees (Link: https://www.smulweb.nl/recepten/1489313/Oud-hollands-draadjesvlees) basis en leg dit op de aardappelen
Daarna snipper de ui heel fijn het hoeft niet meer herkenbaar te zijn en ongeveer de helft van het potje augurken ook heel fijn snipperen
Voeg dit allemaal toe aan de afgekoelde aardappelen samen met de gehele fles sla saus
Goed prakken tot een mooie beslag. Vind je het beslag te droog Voeg nog 1 tube zaanse mayonaise toe (hoeft niet helemaal, volledig naar eigen smaak)

Is de beslag nu helemaal naar wens klaar leg je dit op een schaal of bord

Maak met het beslag een mooie berg over de gehele schaal.. heb je geen grote schaal gebruik dan 2 kleine schalen zoals op de foto

Smeer er wat mayonaise over heen en leg er de gekookte eieren over heen

Leg er naast knakworstjes in gesneden plakjes
Overige augurken in gesneden plakjes
Doperwtjes
En zilver uitjes

Je zou nog extra mayonaise puntjes kunnen maken ter decoratie

Sprenkel af met wat paprika poeder

En zet het voor nog 1 uur in de koelkast.. zodat echt alles koud is..

Serveertip

Je zou er ook tonijn of zalm bij kunnen leggen voor de vis liefhebber

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten