oud hollands draadjesvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • oud hollands draadjesvlees

    Oud hollands draadjesvlees

    Oud hollands draadjesvlees

een lekker gerecht om savonds op te eten als je over dag niet veel te doen hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 1el maggie
- 2x Runder bouillon
- 500 gram Runderlap (Sukade lap of Rip lap)
- 2tl Sambal oelek
- 250 ml Witte wijn (of rode wijn)
- 250 ml water
- 1tl tijm
- 1tl Curry
- 1tl Nootmuskaat
- 1tl cayennepeper
- 1tl gedroogde bassilicum
- 1tl gedroogde oregano
- 2st kruidnagel
- 2st Laurierblad
- 2tl paprika poeder
- 2tl Kerrypoeder
- 2tl Peterselie
- 5 teentjes knoflook
- 1 ui fijn gesnipperd
- peper en zout na eigen smaak
- 3 el zonnebloem olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan
snijplank
mes

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes

Doe in een grote braadpan 3 el zonnebloemolie en laat dit warm worden (olijf olie, wok olie of bak/braadboter mag ook)
voeg hier eerst de ui en knoflook toe zodat deze lekker kan mee bakken.
vervolgens voeg je de gedroogde peterselie, oregano en bassilicum toe.
zodra de uitjes er glazig uit zien leg de de vlees er in.
tijdens het bakken voeg je de overige kruiden toe zoals peper en zout na keuze. de tijm, curry, kerrypoeder, parikapoeder, nootmuskaat, cayenepeper en sambal
draai ondertussen de vlees paar keer rond met 1 vork.

zodra de vlees goed dicht geschroeid is voeg je er wijn toe om af te blussen. samen met de kruidnagel en laurierblad en bouillon. goed roeren en vlees draaien. na 1 minuutje voeg je er de water er aan toe en zet je het vlees op een zacht vuurtje. hou het in de gaten en laat dit maximaal 4 uur door pruttelen. mocht de vocht er uit zijn voeg je weer water toe. en eventueel peper en zout voor de smaak.

naar 4 uur is de vlees mals en valt het praktische uit elkaar.
Smakelijk eten

Serveertip

variatietip 1: vervang de wijn is voor een biertje bijvoorbeeld isidor van la trap

variatietip 2: voeg bij dit mengsel nog extra champignons. paprika reepjes en gekookte aardappeltjes toe voor een lekker stoofpotje

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten