Vissoep zoals je die nog nooit hebt gehad!

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2021

Dit recept heb ik zelf bedacht. Het is anders dan je zou verwachten van vissoep. De meeste vissoepen worden gemaakt met tomatenpuree en krijgen daardoor een rode kleur of een oranje kleur. Ook stoppen sommigen er alcohol in. Echter wilde ik voor een andere kleur gaan en ook iets romiger dan bisque. En aangezien alcohol vaak een gedoetje word heb ik geprobeerd om die eruit te laten. Dit heeft een heerlijke combinatie opgeleverd! Hij is geheel zelf gemaakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-Garnalen koppen(zeker een halve broodzak tot 3 kwart broodzak vol waar een heel brood in heeft gezeten)
-2L water
-4 dikke stelen selderij
-2 grote uien
-1 grote wortel
-Blok roomboter van ongeveer 4cm bij 4cm en 3cm dik
-3 tot 4 eetlepels bloem
-Lactose vrije melk
-2 handjes verse peterselie
-2 handjes kleine, dunne selderij die je als kruiden kunt gebruiken
-1 bak roomkaas
-1 pot creme fraiche
-Citroensap
-Peper & zout naar smaak
-4 handen vol tijgergarnalen of grote garnalen/gamba's(liefste vers van de visboer)
-4 visfilets, maakt niet uit welke vis, platvis of witvis is vaak het goedkoopste, ik gebruikte zeebaars(vers van de visboer), maar zeebaars is iets duurder
-2 handjes cherry tomaten of snoeptomaten
-Dille
-2 tenen knoflook
-Bak & braad olie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Pak een grote soeppan en doe hierin de bak & braad olie.
2. Snijd een halve wortel in kleine blokjes, 1 ui in uiringen en 2 grote stelen selderij in kleine stukjes. Doe daarna in de soeppan.
3. Zet het vuur aan, smelt de boter en fruit de groenten even aan.
4. Doe 2L water in de soeppan en doe de garnalen koppen erbij.
5. Breng dan aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
6. Zet het vuur na 30 minuten uit en zeef de groenten en garnalen koppen uit het vocht. Zorg dat er niks meer in het vocht blijft zitten.
7. Houd het vocht apart in een pan en maak bechamelsaus met de bloem, melk en boter. Maak hem zo dik of dun als je wil. Mijn advies is om niet teveel en te dikke of te waterige bechamelsaus te maken.
8. Voeg de bechamelsaus toe aan het vocht en roer goed met een mixer. De soep zal nog niet de juiste dikte hebben.
9. Smelt 1 bak roomkaas en 1 pot creme fraiche in een pan en doe in de soep.
10. Breng de soep even aan de kook en roer af en toe, tot de juiste dikte is bereikt.
11. Snijd de andere helft van de wortel in kleine stukjes, snij de andere ui in uiringen en snij de andere 2 grote stelen selderij in kleine stukjes.
12. Bak even 3 minuten en snijd ondertussen 2 handjes cherry tomaatjes door de helft.
13. Doe daarna de garnalen erbij en pers 2 tenen knoflook, doe te tomaatjes erbij en bak samen nog 2 a 3 minuten.
14. Doe het groente/garnalen mengsel in de soep en doe er nog wat citroensap bij naar smaak en roer nog even goed.
15. Snijd 2 handjes dunne selderij(als kruid) fijn en ook 2 handjes peterselie en voeg toe aan de soep.
16. Maak de soep op smaak met peper en zout naar smaak.
17. Stoof daarna de vis in een pan----> boter in de pan, vis even 30 sec aan elke kant aanbakken en dan een scheut water erbij, deksel erop en zachtjes laten pruttelen naar gevoel.
18. Prak de vis en doe in de soep.
19. Voeg wat dille toe aan de soep naar smaak.
2p. Warm de soep nog even en klaar! Eet smakelijk!

Serveertip

Eet bij de soep een kruiden stokbroodje!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten