Nectarinejam met Southern Comfort
- Nederlands, Lunch/Brunch
- > 120 min.
Het aantal personen is niet te berekenen. 7 potten van 400 gram.
Ingrediënten 10 recipe.people
2 kg rijpe nectarines1700 gram geleisuiker
5 dl droge witte wijn
gemalen peper
5 citroenen
1 dl Southern Comfort
Benodigdheden
7 1/2 jampotten van ongeveer 400 gram inhoudblender
citruspers
soda
Bereidingswijze
Maak de potten schoon in heet sodawater, spoel ze heet af en laat omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
Trek van de nectarines de schil af en verwijder de pit.
Weeg het vruchtvlees, je hebt 1300 gram nodig.
Pureer het vruchtvlees in de blender, er mogen wat kleine stukjes blijven.
Doe de nectarinepuree in de jampan. Voeg de wijn, gemalen peper en geleisuiker toe. Roer even door.
Pers de citroenen uit en voeg het sap per citroen toe. Even proeven of ze er alle 5 in moeten (deed ik wel).
Breng de jam aan de kook en kook 5 minuten. Let op: de jam komt erg omhoog.
Als de jam goed is (een druppel hete jam op een koud schoteltje moet na afkoelen bijzonder traag uitlopen) het vuur uitzetten. Anders nog even een paar minuten door koken.
Zet het vuur uit en schuim de jam af.
Voeg nu de Southern Comfort toe.
Doe de hete jam in de potten, draai het deksel erop en zet de potten een half uur op hun kop.
Na afkoelen in de koelkast bewaren.
Minstens een jaar houdbaar.
Bron
internet met eigen aanpassingen