Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2021
  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

  • Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

    Gehaktballen met Zwolschse stoofkruiden van Jonnie Boer

Zoek niet langer naar de ideale samenstelling van kruiden voor gehaktballen als je deze kruidenmix gewoon in je keukenkastje hebt staan. Let er wel op dat er in deze kruidenmix geen zout zit, dus als je dat normaal wel altijd gebruikt moet je het hier nog extra aan toevoegen.
Je keuken ruikt heerlijk naar een kruidige stoofpot en je hebt, behalve heerlijke gehaktballen, ook nog eens een fantastische jus. Geen straf om op deze manier een AGV'tje te eten. Het lekkerste hierbij is rode kool en gekookte aardappelen vanwege de heerlijk jus.
Dit is een 4-seizoenen recept, en zeker zoals op het moment nu je soms lente, zomer, herfst en winter op 1 dag hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 500 gram gehakt h.o.h.
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 el Zwolsche stoofkruiden
- optioneel: zout
- 1 el bloem
- braadboter
- runderfond of runderbouillon van een tablet
- 30 gram koude boter in blokjes
- optioneel: peterselie om mee te garneren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Doe het gehakt in een schaal en voeg het ei, paneermeel, sjalot, de stoofkruiden en eventueel nog een beetje zout toe.
- Meng alles goed door elkaar en maak er ballen van, en rol ze door een beetje bloem.
- Verwarm braadboter in een pan en bak de ballen rondom bruin.
- Giet er zoveel bouillon bij tot ze ongeveer half onder staan en laat ze nog ongeveer 20 minuten garen. Giet er indien nodig nog een beetje bouillon (of water bij).
- Doe de gehaktballen in een schaal en monteer de saus af door er koude klontjes boter doorheen te kloppen tot de saus de gewenste dikte heeft. De saus wordt hierdoor ook lekker romig.
- Garneer met een beetje fijngeknipte peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten