Soto maar dan anders

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2021
  • Soto maar dan anders

    Soto maar dan anders

    Soto maar dan anders

  • Soto maar dan anders

    Soto maar dan anders

    Soto maar dan anders

  • Soto maar dan anders

    Soto maar dan anders

    Soto maar dan anders

Een greep uit de koelkast (2  kiphaasjes, broccoli (1 stronk), 2/3 bakje kastanje champions). In een andere lade een zakje boemboe Soto (zie foto). En dan maar kijken of je er wat smakelijks uit kunt toveren.....

Als voorgerecht is het recept voor 4 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
3 teentjes knoflook
4 cm verse gember (voor de soep)
2 cm verse gember (voor de boemboe)
1 citroen
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 goeie theelepels Kurkuma
1 theelepel laos
1 tak gekneusde sereh
sambal naar smaak
2 blaadjes djeroek peroet
zout naar smaak
1 ei per persoon
bolletje mie (zie foto)
Sehoen (rijst vermicelli)
stronk broccolli
klein bakje champions naar keuze.
Naar behoefte: kip, tahoe, tempeh
water
seroendeng
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
soeppot
houten lepel
rasp

Bereidingswijze

Snij de ui klein en doe die met de knoflook, droge kruiden in de keukenmachine en maal tot een pasta. Rasp 2 cm gember en meng die door de pasta (de Boemboe).
Maak je mis en place (champions en broccoli fijn snijden naar eigen behoefte.)
Vegan/Vega optie: tahoe en/of tempeh in blokjes snijden
Vlees optie: vlees klein snijden.

Doe een laagje olie in de pot en verwarm die niet té heet en bak daar de boemboe in tot het goed begint te geuren en de kruiden gebakken zijn. Doe dan het eiwit (vlees of vleesvervanger) erbij an laat dat even meebakken. Tempeh kun je misschien vóórdat je het in de boemboe doet, eerst in de olie bakken tot het goudbruin is. Voeg dan de champions toe en roer het goed om. en laat ze een paar minuten meebakken. Doe er dan een scheut water bij en voeg de broccolli, djeroek peroet en de sereh bij.roer dit alles goed om en laat zachtjes pruttelen.
Na een minuut of 5 voeg je er net zoveel water aan toe tot het groentesoep achtig roert. (optie: was de eieren en laat ze in de soep gaar worden). Rasp de 4 cm gember en doe die in de soep. Rasp de helft van de citroen en doe die rasp in de soep. Snij 3 cm van de citroen uit en pers het sap in de soep. Als de eieren gaar zijn haal ze uit de soep, pel ze en doe ze terug in de soep. ze kleuren dan mee aan de buitenkant. Maak op smaak met zout en sambal. Je kunt ervoor kiezen om de bami en de sehoen in de soep te garen, echter heb je dan hele lange slierten in je soep. Als je dit doet, haal dan de eieren uit de soep als de bami en de sehoen gaar zijn. Dan kun je met twee messen de slierten snijden. Als je dit apart doet, is het snijden wel makkelijker.

Serveertip

Serveren met een eetlepel seroendeng in het midden van het bord. Als echte maaltijdsoep voor 4, Kook er wat rijst bij en serveer dit met (evt zelfgemaakte) Sambal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten