*Top Recept* Indonesische Roedjak Met Tropisch Fruit
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Roedjak is een bijzondere fruitsalade uit de Indonesische keuken. Er gaat namelijk een zoet-zure, pittige dressing bij, op basis van palmsuiker, chilipepers en pinda's. Dus zoet fruit, met een hartige dressing. En lekker dat dat is! ~ Nancy van Batenburg, Culy
Persoonlijk heb ik dit gerecht nu 2x gemaakt en ik kan inderdaad de mening van Nancy beamen, namelijk dat dit een erg lekkere fruitsalade is!
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de dressing:1 theelepel garnalenpasta
1/2 eetlepel tamarinde
3 eetlepels palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
2 eetlepels limoensap
100 gram pinda's
Voor de salade:
1 pitahaya, in partjes
1 mango, in blokjes
Blikje lychees (425 gram), uitgelekt
1/2 komkommer, in blokjes
8 radijsjes, in plakjes
100 gram babyspinazie
100 gram taugé
1 rode chilipeper, in ringetjes
Bereidingswijze
Het bereiden van deze Indonesische Roedjak met Tropisch Fruit is gelukkig niet zo moeilijk!
Rooster de pinda's in een droge koekenpan en hak ze fijn.
Meng in een kom de tamarinde met de suiker, de garnalenpasta en het limoensap. Roer hier de helft van de pinda's doorheen. Hou je van pittig? Doe hier dan ook de fijngehakte chilipeper bij. Of hou ‘m apart en sprenkel ‘m over je salade. Schik alle groenten en fruitsoorten in een kommetje en besprenkel met de dressing. Garneer met de rest van de pinda's.
Bron
https://www.culy.nl/recepten/roedjak-indonesische-fruitsalade/?utm_source=inhouse_elastic_native&utm_campaign=inhouse_elastic_native&utm_term=Recepten&utm_content=Culy%20Homemade:%20roedjak%20(hartige%20Indonesische%20fruitsalade)
Serveertip
Bron: Artikel Nancy van Batenburg, op Culy