Antilliaanse omelet geflambeerd met rum
- Antiliaans, Nagerecht
- 10-20 min.
Heerlijk en makkelijk Antilliaans nagerecht
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g bananen80 g boter
10 cl bruine rum
80 g blonde cassonadesuiker
6 eieren
125 g rozijnen
2 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
-Spoel de rozijnen onder een straal lauw water en laat ze 30 minuten weken in de helft van de rum.Laat ze zorgvuldig uitlekken.
-Bruin de bananenschijfjes in de warme boter.
-Voeg de helft van de blonde cassonadesuiker en de rozijnen toe en roer alles door mekaar. Houd warm.
-Scheid het eiwit van de eidooiers.
-Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop het tot een stevige sneeuw.
-Doe de eierdooier met de rest van de suiker in een slakom en klop het tot je een smeuïg mengsel bekomt.
-Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng het geheel voorzichtig.
-Verdeel deze massa in twee.
-Smelt een beetje boter in twee pannen en bak hierin de omeletten.
-Wanneer de bodem licht gebakken is, bestrooi je de bovenzijde met vanillesuiker en verdeel je de bananenschijfjes.
-Plooi de omeletten in twee zodat de vulling niet kan ontsnappen.
-Schik de omeletten op een vooraf verwarmde metalen opdienschotel.
-Voeg de rest van de rum bij het weekvocht van de rozijnen.
-Verwarm het geheel lichtjes.
-Giet dit over de omeletten en flambeer.
- Dien onmiddellijk op.
Bron
delhaize