Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

  • Antiliaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

    Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

    Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

Heerlijk en makkelijk Antilliaans nagerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g bananen
80 g boter
10 cl bruine rum
80 g blonde cassonadesuiker
6 eieren
125 g rozijnen
2 zakjes vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Spoel de rozijnen onder een straal lauw water en laat ze 30 minuten weken in de helft van de rum.Laat ze zorgvuldig uitlekken.
-Bruin de bananenschijfjes in de warme boter.
-Voeg de helft van de blonde cassonadesuiker en de rozijnen toe en roer alles door mekaar. Houd warm.
-Scheid het eiwit van de eidooiers.
-Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop het tot een stevige sneeuw.
-Doe de eierdooier met de rest van de suiker in een slakom en klop het tot je een smeuïg mengsel bekomt.
-Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng het geheel voorzichtig.
-Verdeel deze massa in twee.

-Smelt een beetje boter in twee pannen en bak hierin de omeletten.
-Wanneer de bodem licht gebakken is, bestrooi je de bovenzijde met vanillesuiker en verdeel je de bananenschijfjes.
-Plooi de omeletten in twee zodat de vulling niet kan ontsnappen.
-Schik de omeletten op een vooraf verwarmde metalen opdienschotel.
-Voeg de rest van de rum bij het weekvocht van de rozijnen.
-Verwarm het geheel lichtjes.
-Giet dit over de omeletten en flambeer.
- Dien onmiddellijk op.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten