MEXICAANSE OMELETWRAPS MET PULLED CHICKEN, TOMATENSALSA EN CHEDDAR

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • MEXICAANSE OMELETWRAPS MET PULLED CHICKEN, TOMATENSALSA EN CHEDDAR

    MEXICAANSE OMELETWRAPS MET PULLED CHICKEN, TOMATENSALSA EN CHEDDAR

    MEXICAANSE OMELETWRAPS MET PULLED CHICKEN, TOMATENSALSA EN CHEDDAR

Van een echte Mexicaanse klassieker een koolhydraatarme versie te maken? Dit is het  resultaat ; originele Mexicaanse omeletwraps met sappige pulled chicken

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
½ kippenbouillonblokje
2 kipfilet
1 sjalot
10 g koriander
125 g kerstomaten
½ limoen
2 kl Mexicaanse kruidenmix
4 bio-eieren
1 kl gedroogde oregano
30 g cheddarkaas
2 el arachideolie
3 el ketchup
1 kl mosterd
1 kl suiker
1 kl wittewijnazijn
¼ kl cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat afkoelen.

-Snij de sjalot fijn. Hak de koriander fijn. Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes. Doe de fijngesneden sjalot, de kerstomaatjes en de koriander in een kommetje. Pers er het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid bij met zout. Meng goed door elkaar. Dit is de kerstomatensalsa.
-Meng de ketchup met de mosterd, wittewijnazijn, suiker, de Mexicaanse kruidenmix en een snuf peper en zout in een kom.
-Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de ketchupsaus en schep goed om.
-Breek de eieren in een kommetje en roer los samen met de gedroogde oregano, kruid met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en bak per persoon 2 kleine omeletten. Bak ze 3 minuten aan 1 kant, draai om en bak dan nog 2 minuten aan de andere kant. Hou de omeletwraps warm onder aluminiumfolie. (Tip: bak in verschillende antikleefpannen tegelijkertijd om het snel te laten gaan)
-Verhit de rest van de arachideolie in de pan en bak de 'pulled chicken' kort aan.
-Beleg de wraps met de pulled chicken, verdeel er de cheddarkaas over en schep er de kerstomatensalsa bij.
-Vouw de wraps dicht en serveer ze.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten