AZIATISCHE OMELET MET GARNALEN

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2021
  • AZIATISCHE OMELET MET GARNALEN

    AZIATISCHE OMELET MET GARNALEN

    AZIATISCHE OMELET MET GARNALEN

Met deze omelet op basis van oesterzwammen, sojascheuten en roze garnalen gaan we de Aziatische tour op. Extra sojasaus toevoegen mag, dat bepaal je zelf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g roze garnalen
250 g oesterzwammen
4 lente-uitjes
100 g sojascheuten
2 cm gember
1 teentje knoflook
6 eieren
2 el sojasaus, + extra
3 el sesamolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Scheur de oesterzwammen in stukjes.
-Pers de knoflook en rasp de gember.
-Verhit sesamolie in een antikleefpan en bak de oesterzwammen samen met de knoflook en gember. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

-Breek de eieren in een kom en meng er de sojasaus door. Kruid met peper.
-Verhit sesamolie in 2 antikleefpannen en verdeel het eimengsel erover.
-Verdeel de roze garnalen over de omeletten.
-Laat de omeletten 5 minuten bakken en verdeel er dan de gebakken oesterzwammen en de sojascheuten over.
-Vouw de omelet dicht en laat nog 3 minuten verdergaren op een matig vuur.
-Snij de lente-ui in schuine ringen.
-Halveer de omeletten en serveer met de lente-ui en extra sojasaus.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten