Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

  • Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

    Spaanse bonenschotel met Chorizo

Deze Spaanse stoofschotel is lekker pikant door de Pimentón de la Vera en de Chorizo. Wil je het iets minder pittig gebruik dan gewone gerookte paprikapoeder.
Let op: Als je droge bonen gebruikt moet je ze de avond van te voren al in het water te weken zetten.

TIP: Je kunt ook voorgekookte krieltjes of stukken gekookte aardappel toevoegen of erbij serveren. Alleen brood erbij is ook prima.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 gram verse Chorizo worstjes, in plakjes
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 400 gram (witte)bonen, ik had zwarte ogen bonen (kikkererwten kan ook)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 tl Pimentón de Vera (of gerookt paprikapoeder)
- 3 (punt)paprika's, in reepjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 laurierblad
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- pezo
- olijfolie
- peterselie om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm een scheutje olijfolie en bak hierin de spekreepjes met het laurierblaadje.
- Voeg de takjes tijm, rozemarijn en de gehakte knoflook toe en schep dit door elkaar. Voeg ook de ui toe en fruit deze mee.
- Doe dan de Pimentón de Vera en de paprikareepjes erbij en schep alles goed door elkaar. Let op dat het poeder niet aanbrandt, doe er zodig een klein scheutje water uit de waterkoker bij.
- Voeg de plakjes worst toe en schep deze erdoor.
- Doe de afgespoelde bonen en de tomatenblokjes erbij, schep weer alles door elkaar en voeg een flinke scheut heet water toe.
- Laat dit alles een kwartiertje zachtjes pruttelen (deksel eraf) zodat er een mooie dikke saus ontstaat.
- Maak indien nodig op smaak met peper en zout. (In mijn geval was dat niet nodig).
- Schep de stoof in een schaal er garneer met fijngeknipte peterselie.

Serveertip

Lekker met brood erbij. Je kunt er ook een aardappelgarnituur bij serveren.

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 07-08-2021

Hoeft niet hoor een nachtje weken voor droge bonen. Je kunt ook snelweken. Aan de kook brengen in genoeg water 1 minuut laten koken en weer uitzetten. daarna 2 uur laten staan. iets korter dan een nachtje dus . Heb ws. snelle of gemakkelik gerechten nodig de komende maanden.Groetjes Corrien

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-07-2021

Graag gedaan Bassinho. Succes als je het gaat maken en laat maar een keer horen of het in de smaak viel. Bdankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

Bassinho avatar
Bassinho 30-07-2021

Super lekker lijkt dit me! Ik ga het zeker proberen! Bedankt voor het delen van dit recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten