Zucotto
- Italiaans, Nagerecht
- 20-30 min.
Super lekker nagerechtje dat we wel zeker 40 minuten moeten laten opstijven in de koelkast ! Eens in je leven moet je dit Italiaans nagerecht geproefd hebben ! Je kan het eventueel bestrooien met stukjes fruit van het seizoen ....smakelijk
Ingrediënten 4 recipe.people
55 g amandelschilfers25 cl room
100 g poedersuiker
4 blaadjes gelatine (8 g in totaal)
3 el amaretto
3 eidooiers
375 g mascarpone
100 g chocoladedecoraties (schilfers)
Bereidingswijze
1 Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
2 Klop de room op met de helft van de poedersuiker, tot hij ongeveer zo dik is als yoghurt. Bewaar in de koelkast.
3 Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de amaretto. Knijp de gelatine uit en los ze in de amaretto. Laat lauw worden.
4 Klop de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Meng met de mascarpone en de amaretto. Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door.
5 Giet de zucotto in mooie glazen. Garneer met amandelschilfers en chocolade. Laat minstens 45 minuten opstijven in de koelkast.
Bron
libelle