Zucotto

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Zucotto

    Zucotto

    Zucotto

Super lekker nagerechtje dat we wel zeker 40 minuten moeten laten opstijven in de koelkast !  Eens in je leven moet je dit Italiaans nagerecht geproefd hebben !  Je kan  het eventueel bestrooien met stukjes fruit van het seizoen ....smakelijk 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
55 g amandelschilfers
25 cl room
100 g poedersuiker
4 blaadjes gelatine (8 g in totaal)
3 el amaretto
3 eidooiers
375 g mascarpone
100 g chocoladedecoraties (schilfers)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
2 Klop de room op met de helft van de poedersuiker, tot hij ongeveer zo dik is als yoghurt. Bewaar in de koelkast.
3 Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de amaretto. Knijp de gelatine uit en los ze in de amaretto. Laat lauw worden.
4 Klop de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Meng met de mascarpone en de amaretto. Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door.
5 Giet de zucotto in mooie glazen. Garneer met amandelschilfers en chocolade. Laat minstens 45 minuten opstijven in de koelkast.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten