Marsala-ijs met rozijnen

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Marsala-ijs met rozijnen

    Marsala-ijs met rozijnen

    Marsala-ijs met rozijnen

Dit overheerlijke Italiaanse bijzondere roomijs moet je zeker ééns in je leven hebben geproefd !  Zonder ijsmachine kan je het evenzo bereiden . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eidooiers
marsala wijn ( witte)
2 dl slagroom
50 g rozijnen
100 g kristalsuiker
1 tl kaneelpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Overgiet de rozijnen met marsala tot ze net onderstaan en laat ze een nacht weken.
2 Meng in een kom 1,5 dl marsala met dooiers, suiker en kaneelpoeder. Mix tot een schuimige massa.
3 Zet de kom boven een pan met heet water en blijf kloppen tot het mengsel bindt. Laat afkoelen.
4 Klop de room half stijf en spatel hem door het marsalamengsel
5 Giet de rozijnen af, laat even uitlekken en doe ze bij het ijsmengsel. Stort het in een diepvriesdoos en zet minimaal 2 uur in de diepvriezer. Of gebruik de ijsmachine.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten