Oosterse gewokte schelpdieren

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Oosterse gewokte schelpdieren

    Oosterse gewokte schelpdieren

    Oosterse gewokte schelpdieren

=18pxHeerlijke mosselen en =18pxvenusschelpen, gewokt op Oosterse wijze...onweerstaanbaar lekker !  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg mosselen
1 kg venusschelpen (of tapijtschelpen)
2 sjalotten
3 selderstengels
2 knoflook teentjes
2 cm gember
1 bosje koriander
verse munt
2 rode chilipepers
2 stengels citroengras
20 cl droge witte wijn
40 cl kokosmelk
arachideolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de schelpen grondig in koud water. Pel en snipper de sjalot, pel en pers de knoflook. Maak de selder schoon en snij in blokjes. Rasp de gember. Maak de pepertje schoon en snipper fijn. Kneus het citroengras.
2 Verhit een scheutje arachideolie in een wok. Voeg de sjalot, selder, knoflook, rode peper en gember toe en bak enkele minuten. Voeg de wijn, de kokosmelk en het citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de schelpen toe en breng weer aan de kook. Gaar 5 minuten op hoog vuur.
3 Spoel en snipper de koriander en de munt. Roer ze door de mosselen. Kruid met peper en zout.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten