Nederlands vispannetje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-07-2021
  • Nederlands vispannetje

    Nederlands vispannetje

    Nederlands vispannetje

=18pxMet kabeljauw, mosselen en scampi's, aardappel,prei, wortel, tomaat, ui, wijn ......wie kan dit niet lekker vinden ? 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g kabeljauw
500 g mosselen
8 scampi's (gepeld)
1 kg aardappelen
2 preien
2 wortelen
3 tomaten
1 ui
15 cl droge witte wijn
20 g boter
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenschaaltjes

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Maak de prei en de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui.
3 Schik de groenten in individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de wijn over en kruid met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4 Schik de vis en de scampi's op de bijna gare groenten en zet nog 10 minuten in de oven.
5 Laat de mosselen openkoken op hoog vuur. Zeef het kookvocht, klop er de boter door en verdeel, met de mosselen, over de ovenschaaltjes.

Serveer goed heet.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten