Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

  • Wereld, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2021
  • Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

  • Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

  • Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

  • Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

  • Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

  • Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

  • Oet 't  Waekblaad  spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

    Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

Geregeld krijg ik van een vriendin recepten via de app toegestuurd. Het zijn allemaal ingezonden familierecepten uit het Waekblaad..... een streekkrantje, dat wij helaas niet in de bus krijgen.Deze soep had zijzelf gemaakt en was er vol lof over. Heerlijk kruidig van smaak. Bovendien snel, gemakkelijk en vegetarisch. Ik had nog een spitskooltje in de groentelade liggen en aangezien we straks ons soepmonstertje met haar broertje te logeren krijgen deze soep voor 4 personen gemaakt. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Circa 300 gram spitskool klein gesneden ( kleine hoeveelheid ter garnering achter de hand houden)
1 teen knoflook geperst
2 kleine of 1 groot sjalotje gesnipperd
circa 1 cm geraspte verse gember
2 el ongezouten roomboter
500 ml water
1 groente bouillonblokje ( minder zout)
1 el kerrie of kurkuma ( ik nam de curry madras van Jonnie Boer)
150 ml slag of kookroom.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt 1 el roomboter in de soeppan en fruit de sjalot, knoflook met de gember zachtjes enkele minuten. Roer er de kerrie, of kurkuma door en bak even mee. Voeg dan de gesnipperde spitskool toe en bak deze enkele minuten mee. Dan mag de bouillon met de room erbij en laat dit geheel op een zacht vuurtje circa 10 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer.

Smelt de andere eetlepel roomboter en voeg de achter de hand gehouden spitskool toe. Bak de kool heel eventjes mee. Schep de soep in voorverwarmde kommen en garneer met de knapperig gebakken kool.

Bron

Zie titel eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 30-07-2021

Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen. Dankjewel voor je reactie. Groetjes Lidy.

Bassinho avatar
Bassinho 30-07-2021

Deze zet ik voor morgen op het menu!

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 30-07-2021

Dankjewel Cecile voor je reactie. Groetjes Lidy en een fijn weekend.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 30-07-2021

Cecileg zegt op 30 juli 2021 10:54:02 Smaakte voortreffelijk! Bedankt voor het idee. Lieve groet Cecile.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten