Procureur van de BBQ

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2021

Mooi groot stuk procureur lang laten garen, heerlijk mals

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 procureur van ongeveer 2 a 2,5 kilo

Ik heb Steakhouse BBQ rug gebruikt van Santa Maria (Sligro) gemixt met olijfolie, voor de hoeveelheid laat ik aan je zelf over.
Voor de saus:
4 eetlepels azijn
8 eetlepels hoisinsaus
1 tl cayennepeper (of korean chili flakes)
1 theelepel 5 spices
6 eetlepels rijstazijn
6 eetlepels honing
2 eetlepels bruine basterdsuiker
3 deciliter water
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ, ovenschaal

Bereidingswijze

Nadat de procureur is ingesmeerd met deze Rub kan je het best de procureur in de koelkast in een plastic zak ( het liefst nog een zak erom heen) in de koelkast zetten en dan iedere 12 uur draaien.
Na twee dagen de procureur uit de koelkast halen en het vlees op kamertemperatuur laten komen.

Gooi alle ingrediënten bij elkaar en mix het met een garde
giet het in de ovenschaal.

Bereid het vlees op de BBQ met een directe zone van 150 graden.
Gril het vlees eerst op de directe zone, regelmatig omdraaien.
Leg het vlees in de vuurvaste ovenschaal met de saus.
Laat het vlees langzaam in de saus garen tot een kerntemperatuur van 75 tot 80 graden,
Onder het garen regelmatig de saus over het vlees scheppen.
Vlees van het vuur halen en in plakken serveren.

Bron

Een mix van verschillende recepten

Serveertip

In plaats van een ovenschaal kan je ook een grote aluminium bak gebruiken natuurlijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten