Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2021
  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

  • Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

    Mihoen met Biefreepjes, Peen, Prei en Peultjes.

Snel en slank hoofdgerecht van Project Gezond. Net als bijna al hun gerechten, eenvoudige ingrediënten en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gr runderreepjes ( ik had biefreepjes) op kamertemperatuur en minimaal 15 minuten in 5 ml olijfolie
gemarineerd met enkele draaitjes peper en wat zout
130 gr mihoen
200 gr wortel in halve plakjes van circa 1cm
100 gr peultjes gerist en gehalveerd
100 gr prei schoon in hele of halve ringen van circa 1 cm
1 cm gember geraspt of heel fijn gesnipperd
2 eieren geklutst met peper en zout
20 ml oestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rasp, wok, snijplank en mes, pannen

Bereidingswijze


Blancheer de wortel met de peultjes 3 -4 minuten en spoel onmiddellijk koud en laat goed uitlekken.

Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit een klein scheutje olie in de wok en bak de runderreepjes in 2 minuten bruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie. Wok de peultjes , peen en prei samen met de geraspte gember 3 minuten.
Blus met de oestersaus. Voeg dan de runderreepjes toe. Voeg de mihoen toe en warm alles goed door. Proef. Voeg eventueel wat extra oestersaus toe.

Bak ondertussen een omelet van de geklutste eieren . Rol de omelet op en hou 'm warm onder aluminiumfolie.

Verdeel de portie over 2 voorverwarmde borden , snij de omelet in reepjes en serveer ze op de schotel.











Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's en kleine aanpassing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten